Kvalitetsprodukter till överkomligt pris!

det var grunden för Weaving Machinery när det grundades 1983, och det är lika viktigt för familjeföretaget än idag.

Delar av högsta kvalitet importeras från specialiserade leverantörer runt om i Europa och maskinerna designas och monteras i fabriken i Evesham.

Principen bakom GD såbillens design är en dubbeltallrik, monterad i 25° vinkel med möjlighet att svänga runt en central spindelbult monterad inuti såenheten. Den stora tallriken skär en skåra i jorden medan den mindre tallriken lyfter fliken och skapar en såfåra där utsädet placeras. På detta vis komprimeras varken botten eller sidorna i fåran så att vatten kan dräneras bort. Fliken packas över utsädet med ett packhjul som även fungerar som djuphållare för tallrikarna. 

Såddjupet justeras enkelt genom att flytta en bult och kan ställas mellan 16-144mm i 16 millimetersteg. Såbillarna trycksätts individuellt genom ett hydrauliskt system med upp till 300kg billtryck för en bra återpackning.

Designen med en meter mellan de främre och bakre såenheterna gör att maskinen kan arbeta i förhållanden med stora mängder växtrester och sådd direkt i kraftig mellangröda.

Burna modeller

Den burna GD såmaskinen är en prisvärd, flexibel och användarvänlig direktsåmaskin. Den 1600 liter stora tanken ger brukaren en bra kapacitet. Kalibreringen är snabb och enkel med RDS Artemis Lite kontrollbox. Med en volymbaserad utmatning vägs vridprovet upp och vikten matas in i boxen, sedan är maskinen kalibrerad för att börja så. Ett slutet hydrauliskt trycksystem förser såenheterna med ett billtryck på upp till 200kg vilket ger konsekvent såddjup mellan såenheterna. En traktorstorlek på 120HK rekomenderas.

Bogserade modeller

Bogserade modeller finns med upp till 8 meters arbetsbredd för att tillgodose stora gårdar och maskinstationer, de har ett dragkraftsbehov på ca. 35HK per meter. Den 5000 liter stora tanken ger brukaren en bra kapacitet. Kalibreringen är snabb och enkel med RDS iSOCAN kontrollbox. Med en volymbaserad utmatning vägs vridprovet upp och vikten matas in i boxen, sedan är maskinen kalibrerad för att börja så. Tanken kan utrustas med två stycken extratankar för småfröiga fröer. Ett slutet hydrauliskt trycksystem förser såenheterna med ett billtryck på upp till 300kg vilket ger konsekvent såddjup mellan såenheterna. Med ett Katergori III drag för lyftarmarna klarar den snäva vändningar på vändtegen. Maskinerna är hydrauliskt hopfällbara och har en transportbredd på endast tre meter.